Bebekler İçin Kitap Önerileri

Blogumda bebek kategorisindeki yazıları bebeğimizi büyütürken edindiğimiz tecrübelerden yararlanarak yazıyorum. Dolayısıyla bir doktor değil, sadece tecrübelerini paylaşan bir babayım.


0-1 yaş ve 1-2 yaş arası bebeklere kitap alalım mı? Hangi kitapları alalım? Kendi yaşadıklarımdan biliyorum en büyük kafa karışıklıklarından biridir. Önce ilk soruya cevap verelim evet kitap almalısınız. Çünkü yapılan araştırmalara göre 3 yaşına kadar kitapla hemhal olmayan çocukların, olanlara göre kitaplarla kaynaşması daha zor oluyormuş.

Peki hangi kitapları alalım? Benim kendi çocuğumdan edindiğim tecrübe şudur; bebekler için o yaşlarda kitabın değeri çok fazla değil. Renkler ilgisini çekerse biraz bakıyor fakat alışınca yırtmaya başlıyor. Hem çocuk o kitaptan edinim sağlayamıyor hem de paranız boşa gidiyor. Dolayısıyla yapmanız gereken işe yarayan kitaplar almaktır. Sayfaları kalın kartondan yapılmış kitaplar idealdir. Ayrıca nadir de olsa sayfaları kalın olmayan kuşe kağıda baskılı kitapları da sevebiliyor çocuklar. Bebeğime birçok kart ve kitap aldım. Hepsi olmasa da çoğunu siteden paylaştım. Bebekler için yaptığım bütün (kitap, bebek bezi, aksesuar vs.) paylaşımlarıma bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Size tavsiye edeceğim kitap ve kartlar ise şunlardır;

  • Bu bağlantıdaki bütün kitaplar. Tercih sıralamam ise şöyle; Pofi Serisi, Aç Tırtık, İlk Sözcüklerim ve Panda Arkadaşıyla Oynuyor.
  • Bu bağlantıdaki Masalcı Bobi kitabı. Ayrıca bu yayınevinin aynı tarzda hazırladığı diğer kitaplara da bakılabilir. İlla bu kitabı alın demiyorum. Sayfalar kalın ve kenarları yumuşak özellikle bir yaş altı çocuklar için ideal.
  • Bu bağlantıdaki Bebeğimin İlk Zeka Kartları da faydalı oldu bizim için.

Bunlar bizim kullanıp memnun kaldıklarımızdır. Memnun kalmadıklarımızı paylaştım. Ayrıca denemediklerimiz konusunda da bilgi vermedim tabi ki. Dolayısıyla daha faydalı kitaplar da illaki vardır. Bulmak için internetteki tavsiyelerden yararlanabilirsiniz. Ancak bir çocuğun çok sevdiği veya ona çok faydalı olan bir kitap başka bir çocuk tarafından sevilmeyebiliyor. Bu sebeple yine en doğru yol tavsiyeler alarak deneme yanılma ile çocuğun ilgisini çeken kitap ve kart serilerini bulmaktır.

Sağlıcakla kalın.

Bugün 1, bugüne kadar toplam 51 kez ziyaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir