Meşekkatli LG G2 Maceram

Yaklaşık 4,5 senedir ısrarla kullanmaya devam ettiğim LG G2 telefonum artık S.O.S. veriyor diyebilirim. Çok güzel başlayan LG G2 maceram kötü bir şekilde son bulacak gibi görünüyor. LG G2 ile yaşadığım sorunları aşağıda sıralayacağım.

  • Aslında herşey çok güzel başlamıştı çok hızlı ve güzel tasarımlı bir telefondu. Pil ömrü de iyiydi ve aldığım zamanlarda Samsung S4 ile kıyaslanıyordu. Aralarında da fiyat farkı çok yoktu. Ben G2’yi tercih ettim. İlk zamanlar fark ettiğim ilk sorun cihazın çok ısınmasıydı. Önemsemedim ama bir müddet sonra bu ısınmalar ekranda sararmalara yol açtı ve kameramda odaklanma problemi oluşmaya başladı. Garantiye gönderdim sağolsunlar ekranı tamamen değiştirdiler. Kamera içinde kapaktaki kamera camını değiştirmeyle yetindiler ama sorun çözülmedi.
  • Neyse dedim Aliexpress’ten G2 kamerası aldım ve kendim taktım. En sevdiğim yanlarından bir tanesi telefonun modüler olması kamerayı rahatlıkta değiştirebildim.
  • Garanti süresi dolduktan bir müddet sonra hoparlörüm patladı. Bundan benim hatam olabilir. Çünkü yağmurlu bir günde uzun süre kullanmak durumunda kaldım ve akabinde bu sorun ortaya çıktı. Yine Aliexpress’ten hoparlör aldım. Onu da kolaylıkla değiştirdim.
  • Bir müddet sonra ekranda sararmalar yeniden ortaya çıktı ve halen o şekilde kullanıyorum.
  • Telefon üçüncü yılın ardından baya bir yavaşladı. Yüklü uygulamaların yeni versiyonlarına gücü yetmiyor artık. Boşken hızlı ama uygulama yükleyince kağnıya dönüşüyor.
  • Bir gün bir baktım kulaklık takılı olmadığı halde takılıymış gibi görünüyor. Kendim düzeltemedim çünkü donanımsal bir problemdi. Telefoncuya falan götürdüm ama onlar da yapamadılar. Netice itibariyle bluetooth kulaklıkla kullanıyorum ve bir de headset toogle adlı uygulamayla.
  • Arada sırada reboot etmeye başladı kendi. Hem de bu reboot’larda pin de sormuyor ilginç.
  • Ve son bomba logo ekranında takılma sorunu Soft-brick. Bu da telefonumdaki resim ve dosyalarımın uçmasına sebep oldu. Artık can çekişiyor diyebilirim.

4,5 yılda bu kadar problemle karşılaşmışım acaba zamanında Samsung S4 alsam ne olurdu diye düşünmüyor değilim. Ama sanıyorum bundan sonra LG telefon almayacağım.

Bugün 1, bugüne kadar toplam 92 kez ziyaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir