Wonasis Resort & Aqua Hotel Yorumlarım – Mersin

Geçtiğimiz günlerde Mersin, Wonasis Resort & Aqua Hotel’de yaptığım tatil üzerine otel hakkındaki yorumlarımı paylaşmak istiyorum. Bir otel için önemli değerler yeri, bina yapıları, denizi, yemeği, temizliğidir. İlgili otelle ilgili madde madde bilgi vermek istiyorum.

Yeri: Mersin merkezine 20 km mesafede Kargıpınarı’ndadır. Erdemli’nin merkezine de yaklaşık 15 km mesafededir. Bu sebeple Mersin’de merkezi bir yerdedir diyebiliriz. Hastaneye gitme ihtiyacı duyarsanız Erdemli’de hem devlet hastanesi hem de özel hastane bulunmaktadır.

Binalar ve Altyapı: Otelden ziyade tatil köyü biçiminde tasarlanmış. Her bina iki bloktan iki kat şeklindedir. Her katta ise 2 oda bulunmaktadır. Dolayısıyla her binada 8 oda vardır. Oda tercihini üst kat ve balkonlu şeklinde yapmakta yarar var. Zira balkonsuz odalarda akşam odada oturma imkanı olmuyor. Odalarda bir iki kişilik bir de tek kişilik yatak bulunuyor. Odalarda oda dışında bir de banyo bulunmaktadır. Banyoda duşakabin bulunuyor. Odadaki buz dolabına sadece iki adet 500 ml su konmuş başka bir şey yok. Bazı odalarda su ısıtma cihazı bulunurken bazılarında ise yok. Ayrıca internete bazı odalarda bağlanılabilirken bazılarında yine bağlanılamıyor. Bağlanılan yerlerde ise sıkça kopmalar mevcut. Oda seçimini yaparken ortak kullanım alanlarına (havuz, restorant, aqua park) yakınlığa göre tercihte bulunabilirsiniz. Binaların önünde (boş yer bulduğunuz taktirde) aracınızı park edeceğiniz yer bulunmaktadır.

Ayrıca odalarda seccade ve odaların tavanında kıble göstergesi bulunmaktadır (odada seccade yoksa görevlilerden isteyebilirsiniz). Bu hoşuma gitti.

Temizlik: Çarşafları kaldırırsanız canınız sıkılabiliyor. Oda tutunca ilk işiniz her yeri kontrol edip görevlileri çağırıp odayı temizlemek olsun.

Yemekler: Kahvaltı 10’a kadar. Yani tatildeyim yav biraz geç kalkıyım derseniz kahvaltı yapamıyorsunuz. Öğle yemeği ise 1’de başlıyor, 2’de bitiyor. Ana yemek çeşitleri az. Makarna, bulgur pilavı ve pirinç pilavı her gün var. Değişen yanındakiler oluyor. Yanındaki çeşitte az ve iyi olmayınca, iyi yemeklerde genelde bittikçe yenilenmeyince herkes saat 1’de üşüşüyor. Doymazsam az sonraya kalmaz telaşıyla da tabakları dolduruyorlar. Hem insanların çoğu adam akıllı birşey yiyemiyor hem de bir sürü yemek israf oluyor. Mesela ayran içeceksiniz diyelim (ayranları ayran makinesinde yapılıyor ve güzel) yemek başladıktan itibaren ilk 15 dakikada ayran aldınız aldınız, yoksa bir daha alamıyorsunuz.

2-4 arası snack bar’da hamburger ve köfte yiyebiliyorsunuz. Akşam yemeği ise 7’de başlıyor ve öğle yemeğinde bahsettiğim gibi. Gecede 11-12 (veya 12-1 tam emin değilim) gece çorbası varmış.

Herşey dahil konseptte alkolsüz içecekler ve türk kahvesi (neden dahil değil türk kahvesi anlayamadım) hariç içecekler ücretsiz. Türk kahvesinin ücretli olduğunu tabi otele gidince öğreniyorsunuz. Rezervasyon sırasında sadece alkol dahil değil diyorlar. Ayrıca barlardan bir şey istediğinizde mümkün olan en az şekilde verilmesini prensip haline getirmişler. Herşey dahil bir otelde cam bardak istersiniz değil mi? Örnek olarak meyve suyu istiyorsunuz karton bardakla veriyorlar. Bardak tam da dolmamış şekilde.

Yemek saatlerine bakılırsa yedirmek için değil yedirmemek üzere ayarlandığı görülüyor. Velhasıl yemek kısmından hiç hoşnut olmadım. Sırf bu yüzden bu otelde tekrar konaklamayı düşünmüyorum diyebilirim.

Deniz ve Havuz: Denizi açık deniz, koy şeklinde değil. Dolayısıyla dalgalı bir denize sahip. Plajı güzel diyebiliriz ama iyi yerden şezlong bulmanız gerekiyor (şezlong sayısı çok değil). Denizin baş kısımlası çakıllı 10-15 metre sonrası ise kum. Otelin deniz kısmı fena değil yani.

İki havuz var biri restaurantın hemen yanında, diğeri ise aqua park. Havuza girme fırsatı bulamadım. Aqua parkı güzel.

Eğlence: Akşamları canlı müzik bulunuyor ve restaurantın karşı kısmında (havuzun diğer yanında) önce çocuklar sonra da yetişkenler için

Sonuç: Yemek kısmı beni oldukça rahatsız etti. Oldu bittiye getirilmeye çalışılmış. Sırf bu yüzden bu otele artık soğuk bakıyorum. Büyük ihtimalle de tekrar görüşemeyeceğiz.

Bugün 1, bugüne kadar toplam 80 kez ziyaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir