Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor – Rövşen Abdullaoğlu

Kitabı elime aldığım andaki his benim için önemlidir. Bu kitabı elime aldığımda güzel bir şekilde tasarlandığını gördüm. Kapak üzerindeki yazılar kabartmalı ve köşeleri oval. Özellikle köşelerin oval olması, klasik tasarımdan farklı olması güzel düşünülmüş.

Yazarın Azerbaycan’dan olması ve Azerbaycan’ın çok satan yazarlarından biri olması benim için ilgi çekici bir başka bir durumdu. Anlatacakları bu açıdan bakınca önem arz ediyordu.

Kitap, kapağında da yazdığı üzere motivasyon psikolojisi üzerinedir. Klasik kişisel gelişim kitaplarından yöntem bakımından farklı. Hem doğu hem de batı felsefesinden yararlanmakla birlikte, daha çok doğu felsefesinden görüşler mevcut. Tarihteki önemli kişilerin özdeyiş ve hikayelerinden de oldukça yararlanılmış. Çeşitlilik çok fazla. Bu durum yazarın kaynak yelpazesinin oldukça geniş olduğunu gösteriyor.

Yazar doğu felsefesinden, daha doğrusu kendi inancı olan islam dininden de kitabı oldukça beslemiş. Yukarıda bahsettiğim klasik kişisel gelişim kitaplarından en büyük farkı da bu aslında. Bizim kültür ve dinimize paralel öğretiler mevcut. Ayet ve hadislerden katkılar var. Bu yönleri benim en çok beğendiğim tarafı kitabın. Tabi böyle bir kitapta yazarın kişisel görüşlerini, hayata bakışını ve dini inanışını yansıtmaması beklenemez. İslam dini ile ilgili paylaşılan kaynaklar ve nakledilen insanlara bakıldığında yazarın Şii inanışa sahip olduğu görülmektedir. Azerbaycan’daki şii – sünni nüfus oranına bakıldığında bu durum aslında çok da şaşırtıcı değil. Bunu sadece tespit olarak söylemek istedim. Başka bir amacım yok.

Netice itibariyle yazarın doğu ve batı felsefesinden yararlanmış olması, tarihteki birçok ünlü simadan hikaye ve sözlere yer vermesi, ayetlerden yararlanması bende olumlu izler bıraktı. Yararlanılabilecek bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Bugün 1, bugüne kadar toplam 46 kez ziyaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir