Denediğimiz bebek mamaları / bebek maması yorumları

Burada denediğimiz bebek mamalarını ve edindiğimiz tecrübeleri paylaşacağım.

  • Aptamil Eoprotein: Bebeğimiz prematüre olarak dünyaya geldiği için doktor tavsiyesi üzerine öncelikle anne sütüne eoprotein katarak besledik (2.5 kilo oluncaya dek). Eoprotein bebeğimizin hızlı kilo almasını sağladı diyebilirim. Herhangi bir kötü tecrübemiz olmadı bu mama ile.
  • Hipp Combiyotik Organik Bebek Sütü: Araştırmalarımızı neticesinde Hipp’i denemek istedik. Hipp ile herhangi bir problem yaşamadık. Ama her mamaya başlandığında bebeğin mamaya alışması bir kaç günü buluyor. Bu süre zarfında kakasının rengi değişebiliyor, bebek kusabiliyor, bebeğin gazı normalden fazla olabiliyor ama neticede mamaya alışıyor. Hipp bize çok fazla kilo aldırdı diyemem ama kilo aldırmadı da diyemem. Özellikle suyun içinde hızla eriyor olması güzel. Ayrıca içerisinde probiyotik bir mama. Şu an için bazı değişiklikler yapsak da Hipp ile devam ediyoruz. Fiyatı bazı mamalara göre pahalı. O sebeple internetten almanızı tavsiye ederim. En azından az da olsa tasarruf etmenizi sağlıyor.
  • Aptamil: Normal mamasını hiç kullanmadık. Ama duyumlarımıza göre kilo aldırmada işe yarıyor. Tabi ne kadar faydalı/zararlı bilemiyorum. Bir de şeker oranı yüksek diyorlar. Bu mama hakkında GDO söylentileri vardı ama firmadan ulaştırılan bilgiye göre GDO olmadığı ispatlanmış.
  • Bebivita: Kilo alımını hızlandırdığı yönünde aldığımız duyumlar üzerine arada bu mamadan da kullandık. Çok memnun kaldık diyemem, çok fazla gazı oldu ama tabi bir kaç gün kullandık sadece. Uzun kullanımda fayda sağlar mıydı bilemiyoruz.
  • Bebelac AR: Bebek mamayı içtikten belli bir müddet sonra ağzında gevelemeye başlıyordu. Doktor reflüsünün olabileceğini ve Bebelac AR’yi kullanabileceğimizi söyledi. Bu mamayı kullandıktan sonra bebeğin kakası beyazladı. Biz de bu mamayı kestik, uzun süre kullanmadık. Yatış pozisyonuna dikkat ederek anti reflü mama vermemeye karar verdik.
  • Bebelac: Hipp’in yanında bu mamadan da verdik. Bebelac biberon içerisinde köpürüyordu sallayınca. Bu durumu Hipp’te hiç yaşamadık. Hipp’le beraber kullandığımızda bir farklılık görmedik sonrasında 1 gün boyunca yalnızca Bebelac içti ve kakası beyazladı. Bu durumu şu yazıda paylaşmıştım. Daha sonra bu mamayı da kestik. Bu mamaya geçtikten sonra gözlemimiz bebeğin gazının artması şeklinde oldu. Biberondaki köpürmeden de şüphelenmiştik. Uzun kullanımda muhtemelen bebeğin kakası normale dönecekti ama gaz durumu ne olacaktı bilemiyoruz. Dolayısıyla şu an için Hipp ile devam etmekteyiz.

  • SMA Optipro: Uzun bir süre Hipp kullandıktan sonra (şu an 5.5 aylık) SMA Optipro’ya geçtik. Mama değiştirmemizin sebebi bebeğimizin gazının azalmaması ve gazını kolay çıkaramaması oldu. Koku ve görünüm olarak Hipp’e benziyordu. Şimdilik bu mamaya devam ediyoruz. Fiyat olarak daha ucuz. Bebeğimiz için bir sorun oluşturmaz ise devam etmeyi düşünüyoruz.

Netice itibariyle şu an için SMA Optipro ile devam etmekteyiz.

Not: Bebeğin kilo alımında bir problem görünmüyorsa mama değiştirmemek gerekiyor. Ayrıca bizim doktorumuz genel olarak Hipp, Evolvia ve SMA’yı tavsiye ettiğini söyledi. SMA ile devam ediyoruz.

Bugün 1, bugüne kadar toplam 2.955 kez ziyaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir