WordPress Windows 10 Localhost Kurulum

WordPress‘i Windows 10 localhost‘ta çalıştıracaksanız öncelikle farklı yollar deneyebilirsiniz. Benim bahsedeceğim yol bunlardan birisi ve bu yolla kısa bir sürede kullanıma hazır hale gelebilirsiniz.

  1. Öncelikle XAMPP‘ın Windows versiyonunu indiriyorsunuz.
  2. Kurulum aşamasında hangi uygulamaların kurulmasını istediğinizi soruyor. Buradan Apache, MySQL, Php ve phpmyadmin‘i seçip kuruyorsunuz.
  3. Kurulumdan sonra Apache ve MySQL servislerini başlatıyoruz. Tarayıcıya localhost yazarak bir sorun olup olmadığını test ediyoruz. XAMPP localhost sayfası gelmişse bir sorun yok.
  4. XAMMP Conrol Paneli‘nden MySQL admin sayfasına giriyoruz. Databases bölümüne tıklayıp Create diyerek yeni bir database oluşturuyoruz. İsmini wordpress koyabilirsiniz mesela. Format olarak da ben utf_general_ci (bir problemle karşılaşmadım bu seçimimden dolayı karşılaşırsam buraya yazarım) seçtim.
  5. Daha sonra WordPress‘i indiriyoruz ve sıkıştırılmış halini açıyoruz.
  6. XAMPP’ın kurulum dizinine girip (C://xammp‘tır değiştirmemişseniz) htdocs klasörünün içerisine wordpress dosyalarının bulunduğu klasörü kopyalıyorum.
  7. localhost/wordpress diyerek wordpress kurulumunu başlatıyorum. Burada dikkat edilecek tek yer veritabanı bağlantı ayarlarıdır. Veritabanı ismine daha önce oluşturduğunuz veritabanı ismini giriyoruz, username root, şifre boş geçiyoruz, diğer ayarları değiştirmeden devam ederek kurulumu tamamlıyoruz.

Hepsi bu kadar!

Bugün 1, bugüne kadar toplam 386 kez ziyaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir