HGS kaçak geçiş ve sonrasında ödeme

HGS kartınız yok ve paralı yol kullanarak bir seyahate çıkacaksınız bu durumda canınızı sıkmaya hiç gerek yok. Siz seyahatinize çıkın, seyahatten dönünce HGS işlerini kolayca halledebilirsiniz. Tabi iki hafta içerisinde. İki hafta içerisinde kart alıp geçiş ücretlerini öderseniz bir sıkıntı yaşanmayacaktır.

HGS Kartını Nasıl Alırım?

HGS kartını almak oldukça kolay. Aracın ruhsatı ve kimliğinizle birlikte bir PTT şubesine gidiyorsunuz. Orada HGS formunu dolduruyorsunuz ve 62.5 TL (12.5 TL araca yapışan etiket, 50 TL ise bakiye olarak kartınıza yükleniyor) ücreti yatırıyorsunuz. Etiketi araca yapıştırmak gerekmiyor anladığım kadarıyla çünkü paralı yollardan geçiş yaptığınızda plakadan sorgulama yapıp kartınızdan direkt olarak para çekiliyor. Ayrıca etiketin üzerinde HGS barkod numaranız da bulunmaktadır.

Hesabınızı açtıktan sonra son 15 gün içerisinde yaptığınız geçişlerin ücretleri yüklenen 50 TL’lik bakiyeden otomatik olarak düşmektedir.

HGS Hesabımı Nasıl Kontrol Ederim?

E-devlet hesabınıza girip arama kutusuna HGS yazdığınızda HGS Hesap Bilgileri ve İhlalli Geçiş Bilgileri sorgulanabiliyor. Ayrıca E-devlete giriş yaptıktan sonra hgsmusteri.ptt.gov.tr web sitesinden de hesabınıza erişebilir tüm geçişlerinizi ve geçiş ücretlerini görebilirsiniz.

HGS kartınıza yükleme yapabilmek için akıllı telefon uygulamaları bulunmaktadır.

Bugün 1, bugüne kadar toplam 22 kez ziyaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir