Bebeklerde enfeksiyon kaynaklı göz çapaklanması

Blogumda bebek kategorisindeki yazıları bebeğimizi büyütürken edindiğimiz tecrübelerden yararlanarak yazıyorum. Dolayısıyla bir doktor değil, sadece tecrübelerini paylaşan bir babayım.


Bir yaşındaki bebeğimizin ilk tatilinde ve denize girdiği ilk günün ertesi sabahında gözünde çapaklanma başladı. Aslında tamamen girmemişti denize ama hem denizdeyken hem de kumda oynarken sıkça elini gözüne götürüyordu. Sanıyorum çapaklanma bu sebepten dolayı oldu. Çapak sadece bir gözünde ve gözünün burnuna yakın kenarında oluyordu. Uyanınca çapağı temizledik ama her yarım saatte bir oluşmaya devam etti. Biz de bunun üzerine doktora götürdük.

Doktor öncelikle çapağın kirpiklerini kapatıp kapatmadığını sordu. Biz de tamamen kapatmadığını söyledik. Sanıyorum enfeksiyon derecesi düşüktü. Bunun üzerine deniz veya havuzdan kaynaklanabileceğini (havuza sokmamıştık), normal olduğunu söyledi. VIGAMOX 5mL damla yazdı. 4 gün boyunca çapak olan göze uygulanması gerektiğini söyledi. Eğer bu süreçte 4 güne varmadan düzelirse 3. gün damlayı bırakın, diğer göze enfeksiyon geçerse ona da aynı şekilde uygulayın dedi. İlk gün kullandıktan sonra ikinci gün çapak oluşumu tamamen bitti.

Böyle durumlarda naçizane tavsiyem çapak çok değilse silerek bir süre takip edilmesi ve göze temiz bakılmasıdır. Çapak fazla ise veya fazlalaşırsa doktora kesinlikle götürülmeli.

Bugün 1, bugüne kadar toplam 51 kez ziyaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir