Outlaws (1997) – İlk FPS Oyunum

İlk oynadığım FPS bilgisayar oyunudur kendisi. Vahşi batı, western temalıdır. Karısı öldürülüp kızı kaçırılan kendi halinde abi kızını kurtarmaya çalışıyor. Bu anlattığım oyunun ana kısmı (main). Bundan oyunu multiplayer ve historical missions rolünde de oynayabiliyorsunuz. Oyunun en güzel yanlarından bir tanesi ara ara oyun içinde bulmacaların çıkmasıdır. Bunları çözemezseniz oyun ilerlemiyor. Çok zor değil tabi bu bulmacalar ama bir kaç tanesi zorluyor. Bir güzel yanı da oyun içinde gizli yerler bulunuyor (secret). Oyun içerisinde kaç tane gizli yerin bulunduğunu tab tuşuna basarak açtığınız haritanın sol üst kısmında görebilirsiniz. Sonrasında oyun içerisinde her yere bakma isteği uyanacaktır.

Oyunda üç zorluk bulunuyor; Good, Bad ve Ugly (bence çok güzel seçilmiş isimler). Özellikle Ugly’de oyun gerçekten çirkinleşiyor. 😀 Çok zor gerçekten tek kurşunla ölebiliyorsunuz. Onun yerine zevk almak için Bad seçilebilir.

Oyunun zor kısmı bazı trick’leri sizin bulmanız gerektiğidir. Örneğin dinamiti z tuşuna basarak sigaranızla yakıyorsunuz. Oyunu ilk oynadığımda sene sanıyorum 2000 senesiydi. İnternet henüz yaygın değildi ve ADSL söz konusu bile değildi. O zamanlar oyunun çözümüyle alakalı bilgi edinmenizin imkanı yok denecek kadar azdı. Dolayısıyla oyunu çözmek için çok uğraşmış bir o kadar da zevk almıştım. Her neyse ben de yeri çok ayrıdır bu oyunun. Kafa dağıtmak için internetten bulup oynayabilirsiniz.

Oyun içerisindeki gizli yerleri bağlantıdan öğrenebilirsiniz. 😛

Oyunu edinebileceğiniz bir bağlantı. 🙂

Oyunun çözümüyle ilgili bir bağlantı (kendisi Almanca ama translate ile istediğiniz dile çevirebilirsiniz). 🙂

Oyunla ilgili bir başka anlatımı içeren bağlantı. 😉

Aşağıdaki videodan da oyunun hikayesi ve kendisi hakkında fikir edinebilirsiniz.

 

Bugün 1, bugüne kadar toplam 272 kez ziyaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir