Ubuntu 18.04 Siyah Ekran Hatası

Daha önceleri versiyonlar arası geçişte birar tedirgin oluyordum. Yeni bir versiyon çıktıntan sonra stabil olması için uzun süreler beklediğim oldu. Ne kadar tedirgin olursam o kadar da sorunla karşılaşır olmuştum. Uzunca bir süredir bu alışkanlığımı bıraktım ve yeni bir versiyon çıkar çıkmaz ona geçiyorum. Tabi bunda çok fazla third party uygulama kullanmamamında etkisi var. Kullanan biri olsa iki kez düşünürdüm bu konuyu.

Ubuntu 18.04 çıkar çıkmaz Ubuntu 17.10’dan sudo do-release-upgrade -d diyerek yeni versiyona geçtim. Başlarda sorun da çıkmadı. Ama bir sabah iş yerime geldiğimde önce şifre yanlış dedi. Şifremi ingilizce klavyeye göre tekrar girdim bu kez şifre ekranını geçti ama siyah ekranda takıldı kaldı. Anladım ki ben yokken elektrik gidip gelmiş ve bilgisayar yeniden başlamış. O sırada ne olduysa bilgisayar siyah ekranda takılıyor. Öncelikle bilgisayarı kapatma tuşuna basarak tekrar açtım ama bir önceki senaryo tekrarlandı. Sonrasında aşağıdaki adımlarla problemi çözdüm.

  1. Siyah ekrandayken Ctrl + Alt + F3‘e basarak yeni bir terminal açtım. Bu ekranda aşağıdaki komutlarla güncellemeleri yaptım (güncelleme yapmaya gerek de kalmayabilir aslında).
    • sudo apt-get update
    • sudo apt-get upgrade
    • sudo apt-get dist-upgrade
  2.  Güncelleme bittikten sonra da sudo reboot ile bilgisayarı yeniden başlattım ve sorun çözüldü.
Bugün 1, bugüne kadar toplam 3.897 kez ziyaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir