Next Minix Amigo HD Uydu Alıcı Güncelleme

next-minix-hd-amigo-full-hd-sat-receiver-usb-iptv-lan-kartenleser-apps

Bugün bayadır güncelleme yapmadığım Next Minix Amigo HD uydu alıcımı güncelledim. Aşamaları ve karşılaştığım problemleri buradan paylaşacağım.

Öncelikle ne olur ne olmaz düşüncesiyle mevcut kanalları USB belleğe yedeklemek istedim. Bu amaçla 16 GB USB belleği uydu alıcıya taktım. Güncelleme > USB’den güncelleme‘yi seçtim. Daha sonra Kanalları Yedekle‘yi seçtim. Bu esnada bilinmeyen disk dosya sistemi hatasıyla karşılaştım (hata, checking partition please later şeklinde de olabilir) ve yedekleme gerçekleştirilemedi. USB’nin dosya formatından olabilir düşüncesiyle dosya formatını kontrol ettim. Dosya formatı doğru biçimde, FAT32 formatındaydı. Belki USB belleğin boyutu büyük gelmiştir düşüncesiyle 8 GB farklı bir USB bellekte aynı işlemi gerçekleştirdim ve bu kez yedek alındı (Sorun ya USB belleğin boyutunda yada kendisindeydi).

Daha sonra USB belleği bilgisayara takıp yedeği bilgisayara attım. Next Minix Amigo HD uydu alıcının web sitesine girerek yazılım ve kanal listesi dosyalarını inceledim. Sağolsun Next’in desteği bu konuda çok iyi. Sürekli güncellemeler geliyor. Siteyi incelediğimde güncel kanal listesinin, güncel yazılımdan daha eski olduğunu gördüm. Bu durumda sadece yazılımı güncellemenin hem yazılımı hem de kanal listesini güncelleyeceğini düşünerek, güncel yazılımı indirdim ve USB belleğe attım. Uyduya belleği takıp yine Güncelleme > USB’den Güncelleme seçeneğini seçtim. Belleğe attığım güncel yazılımın üzerine gelip OK tuşuna bastım. Güncelleme başladı bir dakika kadar sürdükten sonra uydu güncel bir şekilde yeniden başladı. Hem yazılım hem de kanal listesi düşündüğüm şekilde güncellendi. Kanal listesinin sıralı olması da ayrıca güzel oldu diyebilirim.

Yalnız güncellemede sanırım radyo kanalları bulunmuyormuş, ben ekstra olarak sadece TÜRKSAT radyo güncellemesini yaptım ve sırasını değiştirmek istediğim kanalların sırasını değiştirdim.

Ürünün güncelleme desteğinin güzel olmasından dolayı bu ürünü uydu alıcısı almak isteyenlere tavsiye ediyorum.

Bugün 1, bugüne kadar toplam 1.173 kez ziyaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir