Windows Vista ve Windows 7 Kısayollardaki Ok Simgesini Göstermeyin

Her insan gibi bazı takıntılarım var bunlardan bir tanesi de bilgisayarda masaüstündeki kısayol simgelerinin ok simgeleri :D. Kimi için bu çok Önemli değildir, esasında benim için de çok Önemli değil ama…ok simgelerinin olmaması daha güzel tabi benim için. Eğer benim gibi düşünen arkadaşlar varsa;

Çalıştır > Regedit > HKEY_CLASSES_ROOT > lnkfile altındaki IsShortcut anahtarını silmeleri yeterli olacaktır. Bu şekilde bilgisayarı yeniden başlatınca artık ok simgeleri görünmez. Tekrar eski haline getirmek için aynı yere yeni bir anahtarı aynı isimle kaydetmeniz yeterli. Dediğim gibi çok Önemli değil ama görüntü ayrıntıda saklı.

Değişiklikten sonra bilgisayarınız restart etmeyi unutmayın.

Not: Bu işlemi Windows 7’de yaptığınızda kısayol simgeleri görünmeyecektir fakat bu işlemi gerçekleştirdiğiniz andan itibaren hızlı başlat menüsüne yeni bir kısayol eklemenize işletim sisteminiz izin vermeyecektir. Çünkü hızlı başlata saece kısayolları ekleyebilirsiniz. Kısayol simgelerinin görünmemesiyle birlikte, hızlı başlata kısayol eklemeye çalıştığınızda, kısayol tanınmayacak, haliyle de hızlı başlata yeni kısayollar ekleyemeyeceksiniz.

Bugün 1, bugüne kadar toplam 59 kez ziyaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir